Psilocybin mod alkoholafhængighed

The QUANTUM Trip Trial

Fylder alkohol for meget i dit liv?

- og vil du være med til at bidrage til ny viden om alkoholbehandling?

Kontakt os idag

Ønsker du at deltage i psilocybinprojektet The QUANTUM Trip Trial? – Send os en mail (her) eller ring på tlf. (+45 61634663)

Om forskningsprojektet The Quantum Trip Trial

Vi har grund til at tro at stoffet psilocybin (udtales silosybin) kan have en positiv effekt på alkoholafhængighed. Vi ønsker at undersøge hvorvidt én enkelt behandling kan reducere indtaget af alkohol i en periode på 12 uger. Derudover vil vi benytte os af hjerneskanningsmetoden magnetisk resonans (MR) til at undersøge de mulige mekanismer, der ligger til grund for en eventuel behandlingseffekt.


Hvad er psilocybin?

Psilocybin er et naturligt forekommende stof i visse svampe i naturen. Stoffet har psykedeliske effekter der varer i 5-6 timer og forsvinder igen. Psilocybin ændrer hjernens måde at opleve på og kan hos nogen give nye indsigter og perspektiver på livet.  

 

Om alkoholafhængighed

Alkoholafhængighed er en alvorlig og stigmatiserende sygdom, der ofte har et fremadskridende kronisk forløb. Højt indtag af alkohol øger risikoen for mange følgesygedomme. I Danmark består behandlingen hovedsageligt af antabus sammen med samtaleforløb. Der er desværre høj risiko for tilbagefald og der er brug for nye behandlingstiltag. Vi ønsker derfor at undersøge en ny behandlingsform, der kan reducere indtaget af alkohol. 

Vi søger deltagere til psilocybinprojektet!

Antal deltagere inkluderet
40%

The QUANTUM Trip Trial

Original project title: Can a single administration of psilocybin reduce alcohol intake in patients with alcohol use disorder? A randomized, double-blinded, placebo-controlled 12-week clinical trial.

Godkendt af Videnskabsetisk Komite j.nr. H-20043832, Lægemiddelstyrelsen EudraCT 2020-000829-55, clinicaltrials.gov Identifier NCT05416229

Overblik over forsøget

KRITERIER FOR DELTAGELSE

Alder 20 - 70 år

Vægt 60 - 95 kg

Være afhængig af alkohol (ved tvivl - kontakt projektet!)

Du må ikke aktuelt være i behandling med medicin mod alkoholafhængighed

Du må ikke aktuelt være i behandling med medicin mod depression

Ikke have haft en psykose

Ikke have haft en blodprop i hjertet

INITIATIVTAGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE

Professor og overlæge Anders Fink-Jensen og læge og ph.d.-studerende Mathias Ebbesen Jensen fra Psykiatrisk Center København (PCK) har taget initiativ til forsøget. Forsøget udføres i tæt samarbejde med professor og overlæge Gitte Moos Knudsen og lektor og psykolog Dea Siggaard Stenbæk fra Neurobiologisk Forskningsenhed (NRU). Herudover tæller forskningsgruppen professor i biostatistik Claus Thorn Ekstrøm fra Institut for Folkesundhed.

PCK har erfaring med både kliniske og prækliniske (dyreforsøg) forskningsprojekter vedrørende alkoholafhængighed. Senest har vi undersøgt effekten af et sukkersygemiddel (GLP-1) på personer med alkoholafhængighed i en periode på 26 uger. Forsøget er afsluttet og vi er i gang med at analysere resultaterne. NRU var også samarbejdspartner på dette projekt.

NRU har stor erfaring med billeddannede undersøgelser af hjernen og har unik erfaring med forskning i effekten af stoffet psilocybin på mennesker.

TAK TIL

Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden med 2.800.000 DKK og af Ivan Nielsen Fonden med 50.000 DKK samt Lundbeck Fonden med 140.000 DKK. Filament Health leverer psilocybinen. Hverken støttegivere eller forskningsgruppen har økonomiske interesser i udførelsen eller resultaterne af projektet.